3.1. Tsunami: Toplam kayısı üretiminin %28lik bir kısmına sahip olarak en çok üretilen kayısı çeşididir. 14.000 m2lik bir alanda üretimi gerçekleşir ve 700 adet fidanı bulunmaktadır. Hasat tarihi 20-30 Mayıstır.
3.2. Big Red: Üretimin %20lik kısmına sahip olarak 10.000m2lik bir alanda üretimi gerçekleşir ve 500 adet fidanı bulunur. Hasat tarihi 20-30 Mayıstır.
3.3. Perla Cot: Üretimin %16lık bölümüne sahiptir. 5.940m2lik bir alanda üretimi yapılır ve 396 adet fidanı bulunur. Hasat tarihi 20-30 Mayıstır.
3.4. Spring Blush: %12lik bir üretim alanına sahiptir. 6.000m2lik bir alanda üretimi yapılır ve 300 adet fidanı bulunur. Hasat tarihi 20-30 Mayıstır.
3.5. Flavor Cot: Üretimin %10luk kısmına sahiptir ve 3.720 m2lik bir alanda üretimi yapılır. Fidan adedi 248dir. Hasat tarihi 20-30 Mayıstır.
3.6. Tom Cot: Üretimin %9luk bir kısmını kaplar ve 3.390 m2lik bir alanda üretimi yapılır. Fidan adedi 226dır. Hasat tarihi 20-30 Mayıstır.
3.7. Perfect Red: Üretimin %7lik bir kısmını kaplar. 2.610 m2lik bir alanda üretim faaliyeti gerçekleştirilir ve 174 adet fidanı bulunur. Hasat tarihi 1-10 Hazirandır.
Kayısı türlerinde hasat yılı 3. yıl olmakla birlikte, en yüksek verimin alındığı yıl 7. yıldır. Tüm kayısı türleri için fidan başına yıllık en yüksek üretim 60 kg’dır.